· 

Week 2

Maandag 7 september: vandaag hadden we een introductie voor de opdracht van The Imagineers. Zij hebben de opdracht aan ons uitgelegd. Ieder groepje mocht bij het bedrijf in kwestie op bezoek. Ondanks dat dit heel kort dag was, is het gelukt om met 5 van de 6 teamleden in Sneek bij The Imagineers op bezoek te gaan. Dit was heel nuttig, omdat we meer duidelijkheid kregen over de opdracht en meteen vragen konden stellen. 

 

Dinsdag 8 september: met de informatie die we maandag hadden gekregen hebben we meteen onderzoek gedaan. In groepjes van twee hebben we drie onderwerpen gekozen waarover we onderzoek gingen doen. Aan het einde van de middag hebben we dit gezamenlijk besproken en gebundeld, zodat het voor ieder makkelijk te vinden is.

 

Woensdag 9 september: het onderwerp "ontwerpateliers" vonden wij nog erg vaag, daarom hebben wij gekozen om met z'n allen hiernaar te kijken. Dit hebben we gedaan door 'rapid research' toe te passen. Hierbij is het de bedoeling dat je zo snel mogelijk onderzoek doet over een bepaald onderwerp. Dit bespraken we na een half uur. Daarna deden we 'problem statement'. Iedereen noteerde wat ze als verbeterpunten zagen van het huidige concept wat The Imagineers hebben. In de 'design gap' hebben we dit uitgewerkt naar een overzichtelijk bestand. 

 

Donderdag 10 september: deze dag werd er van ons verwacht dat we een video inleverden waarmee we onze bevindingen van de week in vertelden. Hierop kregen we feedback van andere studenten en docenten. Deze bespreken we morgen. Ook moesten wij feedback geven aan andere groepen. Gezamenlijk hebben we gekeken naar de filmpjes en hier feedback op gegeven. Als afsluiting van de dag hebben we een spel gespeeld met z'n allen, onder het mom van teamwork.

 

Vrijdag 11 september: we gingen vandaag onze feedback die we hebben gekregen bespreken. Tussendoor moest ik even weg, omdat ik een mentor gesprek had (waar ik erg veel aan had). In de tussentijd hebben mijn teamgenoten de andere filmpjes nog eens met z'n allen bekeken, zodat we alle nuttige informatie eruit konden halen. Daarmee gaan we maandag aan de slag. Om half 2 was er een expert research college die ik heb gevolgd. Hieruit kwam veel nuttige informatie. 

 

Commentaren: 0